Ny film: Ingrid Carlqvist om Sveriges skuld i Sydafrikas folkmord på boerna

Monday, 19 March 2018 20:47

källa

Ingrid Carlqvist skriver i tidningen Svegot under rubriken:

Filmen om boerna i Sydafrika visar Sveriges skuld till folkmordet

"I dag var det premiär för Jonas Nilssons film The Boer Project. Efter att Biokällan i Märsta i torsdags plötsligt avbokade den planerade biosalongen, fick Nilsson i all hast ordna en ny lokal i Upplands Väsby. Där fick ett hundratal personer se den skrämmande filmen om folkmordet på Sydafrikas vita.

The Boer Project: Sydafrika – från ett apartheid till ett annat är en synnerligen stark och viktig film. Som svensk vrider man sig i plågor över vårt lands skuld för det pågående folkmordet av vita sydafrikaner. Jag var en av alla svenskar som förfärades av apartheidsystemet och hejade på Nelson Mandela. Jag såg Olof Palme som en rättvisans förkämpe och minns hur jag tyckte mig höra historiens vingslag när jag deltog på presskonferensen med den nyligen frigivne Nelson Mandela i Stockholm i mars 1990. Mandela framställdes som den störste hjälten i världshistorien och som svensk kände jag mig stolt över Sveriges roll i kampen mot apartheid.

Nästan 30 år senare sitter jag i en biosalong och skäms. Jag skäms över Sveriges medverkan till att de svarta fick ta över det mest välfungerande landet i Afrika – välfungerande just för att vita människor hade byggt upp det. Nu är Sydafrika på väg att bli ett nytt Zimbabwe där regeringen snart ska kasta ut de vita bönderna från sina farmer, helt utan kompensation. Förutom den enorma orättvisan i detta, så kommer Sydafrika att liksom Zimbabwe drabbas av massvält eftersom de svarta inte klarar att driva jordbruk. Och allt maskeras med att ”de svarta ska få tillbaka det som vita tagit ifrån dem” – trots att vita och svarta kom ungefär samtidigt till Sydafrika, på 1600-talet. De vita har alltså inte tagit någonting ifrån de svarta.   ....

Jag skäms över att jag såg terroristen Mandela som en nutida Jesus och jag skäms över att svenska journalister vägrar skriva något om det pågående folkmordet på vita människor i Sydafrika. Och jag skäms över att Märsta i Sigtuna kommun vägrade visa denna viktiga film – deras värdegrund tillåter inte filmer om folkmord på vita."

White TV anser dock att de svarta skulle kunna klara av jordbruk så som de gjorde det innan de vita kom och förstörde deras samhällen genom slavhandel och kolonialismus. I Sydafrika var dock de vita först med undantag av buschmännen som även idag förtrycks av de svartas ledare, som är under negativ Oppenheimer- och annan reptilkontroll.

Se även på WTV:

Det grymma folkmordet på de vita i Sydafrika;

Döm själen, inte kroppen, bra att UG belyser afrofobi, borde informera om reinkarnation;

Mugabe och krokodilen Mnangagwa anklagas för folkmord på Ndebele i Gukurahundi massakern;