Varför tiger svensk media om Jan Stocklassas bok Stieg Larssons arkiv: Nyckeln till Palmemordet?

2018-11-04 22:33

Jag tittade i kväll av en slump på ARD:s (tysk statlig TV) titel thesen temperamente, där man uppmärksammade Jan Stocklassas nya bok om Palmemordet:

Stieg Larssons arkiv : Nyckeln till Palmemordet

Boken baseras på privata lådor som succéförfattaren och vänsterextrema Expo grundaren Stieg Larsson efterlämnade efter sin död 2004. SvD hade 2014 inslag om denna nya källa till spaningen om Palmemordet.

"Succéförfattaren Stieg Larsson pekade i en hemlig rapport till Palme­gruppen redan 1987 ut den sydafrikanska säkerhetstjänsten för att ha varit delaktig i mordet på Olof Palme.

Det avslöjar Svenska Dagbladet i dag efter att ha tagit del av författarens personliga arkiv.

Författaren pekade också ut den svenske före detta officeren Bertil Wedin, som Palmegruppen i alla år förgäves försökt få förhöra.

–?Palmemordet låg jättehögt upp på Stiegs agenda, säger Eva Gabrielsson, Stieg Larssons sambo till SvD.

Men polisprofessor Leif GW Persson är skeptisk till uppgifternas värde:

–?Det där löser inte Palmemordet, säger han till Expressen.

Svenska Dagbladets reportrar Ola Billger och Jan Stocklassa har fått exklusiv tillgång till succéförfattaren Stieg Larssons arkiv. Materialet fyller enligt SvD 15 flyttlådor och inne­håller dokument som Larsson arbetade med ända fram till sin död 2004. ....

Enligt SvD kom Stieg Larsson via den brittiska tidskriften Searchlight – en förebild för svenska Expo – över unik information om den svenske före detta officeren och underrättelse­mannen Bertil Wedin, sedan många år bosatt på Cypern och som pekats ut för kopplingar till den syd­afrikanska apartheidregimen och dess underrättelseorgan. ...

Det var då flera år kvar innan det så kallade Sydafrikaspåret i mitten av 1990-talet skulle explodera i svenska medier, efter att polis­chefen Eugene de Kock hörd i domstol i Johannesburg påstått att han hade information om att ett syd­afrikanskt dödskommando låg bakom Palmemordet. ....

Eva Gabrielsson konstaterar att Stieg Larsson ­aldrig var särskilt intresserad av Christer Pettersson, som först dömdes och sedan friades för Palmemordet.

–?Det var Sydafrika och Bertil Wedin som Stieg var mest intresserad av. (...) Hans ingång var det här materialet med höger­extremisterna, säger hon till SvD."

Leif GW är tyvärr en totalt opolitlig källa när det gäller stora politiska mord. Han är bara bra för vardagskriminalitet och vi måste trots allt erkänna att han gör mycket på sin ålders höst för att förbättra sin karma.

Varför annonserar bara den tyska TV:n och inte de svenska media att Stocklassas brisanta bok om Palmemordet utkommer i morgon?

Därför att den innehåller bittra sanningar som de utländska underrättelsetjänsterna och de av dem fjärrstyrda knähundar i Sverige vill tiga ihjäl. Då underrättelsetjänsterna censurerar svensk media blir resultatet tystnad, trots att forskningen baseras på en vänsterextremist.

WTV är helt övertygad om att Stieg Larsson mördades av en västlig underrättelsetjänst, då han kom Palme-sanningen för nära. Högerextremisterna inom polisen, det s.k. polisspåret, var NATO:s hemliga Stay Behind arm i Sverige, Arla Gryning. Deras uppdrag från CIA/MI6 var att släppa in killerteamet från den sydafrikanska underrättelsetjänsten i Sverige, lotsa dem med walkie-talkies till Olof Palme och slussa ut dem säkert ur Sverige efter mordet.

Så här skriver Adlibris:

källa

»UTGIVEN I 50 LÄNDER»

I STIEG LARSSONS SPÅR MOT LÖSNINGEN AV PALMEMORDET

Tio år efter Milleniumförfattaren Stieg Larssons död öppnas hans arkiv för första gången. I tjugo flyttkartonger upptäcker journalisten och författaren Jan Stocklassa Stieg Larssons kartläggning av 1980-talets högerextremism och ett tidigare okänt projekt: en omfattande research av mordet på Olof Palme.

I dokument, brev, artiklar och fotografier finns nya ledtrådar. Via möten med utländska agenter och svenska mellanhänder leder spåren fram till det som varit omöjligt sedan skotten på Sveavägen för över tre decennier sedan en sannolik lösning på Palmemordet. Tack vare Stieg Larssons dokumentation kommer Jan Stocklassa en ny möjlig gärningsman på spåren, en misstänkt mördare som glidit polisen ur händerna

Stieg Larssons arkiv, som innehåller aldrig tidigare publicerade texter av Stieg Larsson, är en unik skildring av verkliga händelser.

»Vissa människor liknar det vid ett virus. Om du börjar läsa om Palmemordet är det svårt att sluta. Det hände Stieg och det hände mig. Stieg ägnade fallet arton år. Jag har ägnat det sex år och ett par tusen timmars research. Inte undra på att polisutredningen är världens mest omfattande. Till och med större än den om mordet på John F. Kennedy.» Jan Stocklassa

»Mordet på den svenske statsministern Olof Palme är, för att vara helt uppriktig, ett av de mest otroliga och häpnadsväckande mordfall jag någonsin haft den otrevliga uppgiften att bevaka.» Stieg Larsson

Annat obekvämt om Palmemordet på WTV:

Filter, GW, Expressen, AB, SVT, SR sprider fake news om Palmemordet, CIA/MI6 gjorde det;

Trots att inslaget var först i Sverige, finns det inte på en Google-sökning kl. 20.00 den 5 nov 2018.

Finns bara det tyska inslaget från ARD:

https://www.ardmediathek.de/tv/ttt-titel-thesen-temperamente/Die-Sendung-vom-28-10-2018/Das-Erste/Video?bcastId=431902&documentId=57349608

https://youtu.be/WzrkZJJBCoU

Palme mördades av Sydafrikas och USA:s säkerhetstjänster; Enerström oskyldig from Henning Witte on Vimeo.

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.