Palme en säkerhetsrisk?

2011-10-15 21:13

 

Tidningen Focus publicerade i slutet på september 2011 en sensationell intervju med Olle Frånstedt om Olof Palme. Frånstedt hade varit chef för SÄPOs kontraspionage mellan 1967 och 1978, en av de mäktigaste och viktigaste positionerna inom den svenska civila säkerhetstjänsten. Olle Frånstedt påstår att Olof Palme ville att SÄPO skulle sluta samarbetet med CIA och istället börja att kooperera med KGB. Om detta stämmer så var Palme definitiv en säkerhetsrisk. Att kasta ut kriminella CIA är en sak; men att istället samarbeta med en ännu mera brottslig organisation är en stor skandal. Jag har hört ryktesvägen att Palme varje vecka skall ha badat bastu på tumanhand med Sovjetunionens ambassadör i Stockholm. White TV är tacksam för tips från publiken om detta stämmer.

Palme kom 1985 med ett lagförslag att svensk polis och hemvärn skulle göra gemensam sak med och lyda en ockupationsmakt. Sovjet som jämt brukade massvåldta kvinnor, mörda, tortera och härja i ockuperade länder skulle få stöd av svensk polis vid sådana illgärningar! Som tur var föll lagförslaget när Palme föll.

Intressant är också att Hans Holmér var chef för SÄPO på den tiden. Detta förstärker misstanken om det s.k. polisspåret i Palmemordet. Jag är personligen övertygat om att Holmér var under mordnatten i Stockholm och inte i Dalarna som han själv uppgav.

Intervjun bekräftar också misstanken att Jan Guillou var KGB agent: "Vi visste ju att Guillou hade kontakt med KGB:s andreman på ambassaden, Gergel, även om vi aldrig sett något överlämnande av material – i så fall hade vi ingripit" säger Frånstedt.

 

http://landsförrädaren.se/2011/04/landsforradaren-i-gomorron-sverige/
 

Du måste logga in för att kunna kommentera.