Bildt och Lundin profiterar på massmord, våldtäkter och tortyr. Skamligt att investera i Lundin bolagen

Thursday, 01 December 2016 21:54

Carl Bildts och familjen Lundins illdåd i samband med oljeutvinning i Afrika har kommit i offentlig fokus igen efter att Lundin Petroleums styrelseordförande Ian Lundin och vd Alex Schneiter har delgivits misstanke om medhjälp till grovt folkrättsbrott i det som i dag kallas Sydsudan.

Läkaren Anders Romelsjö hade igår på sin sida jinge.se ett bra inslag om frågan:

Det är upp till dig – Är Bröderna Lundin & Carl Bildt gangstrar i Sudan?

"Det handlar om en utredning som startades 2010 vid Internationella åklagarkammaren i Stockholm efter att European Coalition on Oil in Sudan (Ecos) anklagat bland andra Lundin Oil, numera Lundin Petroleum, för att ha hjälpt regimen i Sudan att tvinga bort lokalbefolkningen för att underlätta oljeprospektering i det oljeblocket 5A i södra Sudan. enligt Det som utlöste utredningen av en FN-rapport från 2010 som visade på att omkring 12 000 människor ska ha dödats och 160 000 personer tvingats på flykt i det aktuella området. Företrädare för Lundins har konsekvent förnekat brott och tillbakavisat alla anklagelser. Den tidigare utrikesministern Carl Bildt var med i styrelsen för Lundin Oil under åren 2000–2003 och är alltså också berörd av utredningen men vad det verkar så har han inte hörts och är inte misstänkt för nåt brott.”

Att åklagarmyndigheten tog sex år på sig är inget förtroendeingivande tecken. Delgivning av misstanken borde ha givits mycket tidigare. Många bevis har kunnat undanröjas under sex år. Åklagaren borde ha väckt åtal efter den långa tiden, men förmodligen kommer det inte att ske, då Carl Bildt har CIA i ryggen och Lundin liknande kriminella och extremt mäktiga krafter.

Romelsjö fokuserar mycket på Maj Wechselmanns forskning, vilket är bra. Hennes viktiga film "Det är upp till dig" från 2011 visas här nedan också. Filmen ger dock tyvärr inga tydliga bevis att Bildt och Lundins är direkt inblandade i folkmord och våldtäkter, som fördrev invånarna från olje- och gasfälten. Bildt och Lundin utnyttjar dock dessa folkrättsvidriga "frukter" för att tjäna omoraliska pengar. Dessutom skyddar de brottslingarna genom aktiv mörkläggning. På så sätt kan man tala om blodspengar.

Blodet stänker inte bara på Carl Bildt och Lundinfamiljen utan även på de talrika svenska bolag, som har investerat i Lundin företagen:

- SEB ( de är jämt med när det luktar brott)

- Nordea,

- Handelsbanken

- Swedbank

- Fjärde AP-fonden

- SPP

- Skandia

- AMF

- Svenska Lärarfonder

- AP7

De ansvariga i dessa bolag bör skämmas och få sparken omedelbart.

Bra bevis på Lundin-styrelsens brottsliga verksamhet ges dock i filmen Clinton Cash, som enbart på YouTube har setts av 3,5 miljoner människor sedan sommaren 2016. Lukas Lundin, son till Adolf Lundin, "donerade" 2007 100 miljoner USD till Clinton foundation. När Hillary Clinton 2009 blev utrikesminister i USA ändrade hon sin politik mot Kongo med 180 grader och lät bli att vidta åtgärder mot makthavarnas extrema brott mot de mänskliga rättigheterna, utan fixade istället Lukas Lundins efterlängtade oljerättigheter i Kongo, se från min 10:30 i sista filmen nedan, Clinton Cash. Detta kostade många människoliv.

White TV:s inslag på Clinton Cash har censurerats bort från Google. Här kommer den igen:

Direkt efter mutanklagelser mot Ericsson i Clinton Cash på YT sparkas Vd:n Hans Vestberg;

Clinton misstänks tagit mutor från Lukas Lundin (100 milj $) och LM Ericsson;