Iran förbereder atomvapentest

Sunday, 03 July 2011 18:13

Iran har hela tiden förnekat att de skulle ha eller planera för atomvapen. Men nu har elitstyrkorna i det iranska försvaret, de revolutionära garderna (IRGC), på sin hemsida gått ut med annonseringen att Teheran planerar för en underjordisk atomvapentest: http://www.gerdab.ir/fa/news/5218

Ett datum har inte nämnts men platsen skall vara i den iranska öknen där USA och andra västliga stater planerade sina atomavfallsplatser på 1970-talet. Det aktuella iranska nuklearprogrammet är placerat i den underjordiska anläggningen Fordo nära staden Qhom, enligt den iranska vicepresidenten Fereidun Abbasi.

Tyska Säpo, BND (Bundesnachrichtendienst), varnade enligt Udo Ulfkotte från Kopp-Verlag, som står BND mycket nära, den tyska regeringen redan i april 2011 att Ryssland har börjat återkalla sina nuklearspecialister ifrån Iran så att de inte kan hjälpa längre att bygga upp Irans nuklearprogram. BND tolkar detta som ett tecken för en större krigsfara i regionen.

"Israelerna följer verksamheten noga och genomförde förra veckan civilförsvarsövningar, där befolkningen i alla delar av landet kommenderades till skyddsrum. Regeringen sammanträdde i en kärnvapensäker bunker. Det kvalificerade luftvärnet i form av Iron Dome har spridits i landet." skriver den Kungliga Krigsvetenskapsakademin.

Vidare heter det där: " I måndags inledde Iran en lång militär övning med namnet: Den store Profetens sjätte krigsspel. Första dagen avslöjade landet att man har byggt underjordiska silos, varifrån långdistansrobotar kan avfyras. I tisdags följde de sedan upp med att skjuta fjorton robotar mot samma mål, vilket följdes upp av ett utspel av Revolutionsgardets flygchef Amir Ali Hajizadeh, som sa att de nu kan bekämpa mål i hela Israel och amerikanska baser i regionen."

Även International Atomic Energy Agency (IAEA) erkänner att Irans atomprogram har numera fått militära dimensioner, skriver Forbes den 14 juni 2011.

Västliga säkerhetstjänster räknar med en israelisk attack mot Iran mellan juli och september 2011. Under denna period pensioneras de två viktigaste amerikanska militärer, försvarsministern Robert Gates och Joint Chiefs of Staff Admiral Mike Mullen, skriver Udo Ulfkotte i Kopp-exklusiv 24/11.

 

 

You must be logged in to comment.