Bojkotta Coop då de slickar Israels röv!

2015-07-28 17:19

Läkaren Anders Romelsjös blogg jinge.se har två mycket viktiga inslag idag. Ett från den kända filmaren Maj Wechselmann om lögnerna omkring MH17 och ett om svenska Coops skandalösa beteende från kirurgen Gunnar Olofsson, som flera gånger besökt Palestina.

Coops föreningsstämma i Varberg beslutade i våras att bojkotta varor från Israel som reaktion på deras sanslösa brott mot mänskligheten i Palestina, som de fortfarande ockuperar i strid mot folkrätten. Men som brukligt i "demokratin" Sverige har folket inget att säga till och därför struntade styrelsen i Coop blankt i föreningsstämmans beslut och hänvisade fräckt till nästa års föreningsstämma.

"Tidigare har det sagts att man måste följa ett stämmobeslut.

I pressmeddelandet sägs det bland annat att "Reaktionerna på den motion som bifölls på årets föreningsstämma har tydligt visat att Coop Varberg inte kan fatta kollektiva beslut som binder alla medlemmar i frågor som ligger långt ifrån verksamhetsidén.

Enligt en medlem som var med på stämman i mars där beslutet om bojkott fattades, så var de flesta i styrelsen med på stämman och ingen opponerade sig mot motionen.

– Det har framställts som en kupp av några få medlemmar men så var det inte.

Medlemmen är förvånad över att styrelsen kör över stämman." rapporterade SR (fet och färg genom White TV) som en ganska ensam röst i den Israelkorrupta svenska medieskogen.

(Färgkoden på White TV: brunt: nazistiskt beteende; violett: upplyst beteende; grönt: miljövänligt)

"I april 2012 beslutade COOP Storbritannien, landets femte största matvaruleverantör, att inte längre saluföra israeliska jordbruksprodukter från ockuperade palestinska områden och varor från företag involverade i handeln med ockupationsprodukter. Även Marks & Spencer har förklarat att man bojkottar sådana produkter från Västbanken och supermarket-kedjan Tesco att man slutat saluföra dadlar från Jordandalen. Exemplen visar att den internationella BDS-rörelsen (Bojkott, Desinvesteringar, Sanktioner) vinner alltmer terräng, och börjar bli en faktor i kampen att förmå Israel att avsluta ockupationen av arabiskt land, införa lika rättigheter för alla sina medborgare och tillåta flyktingarna att återvända.

BDS_Movement_logo
Bojkottarbetet gäller inte bara jordbruksprodukter. Så har Danmarks största bank, Danske Bank, annonserat bojkott av den israeliska Bank Hapoalim på grund av dess aktiviteter i olagliga israeliska bosättningar, Nordea har begärt klargöranden från flera israeliska banker i frågan, och den holländska pensionsfonden PGGM beslutat stoppa vidare investeringar i israeliska banker. AP-fonderna i Sverige och Norge har sålt sina aktier i Elbit Systems, ett företag inblandat i bygget av Israels av den Internationella Domstolen i Haag kritiserade separationsmur, och den norska oljefonden har beslutat att inte investera i företagen Africa Israel Investments och Danya Cebus till följd av dessas inblandning i bygget av bosättningar på ockuperad mark. Länder som Storbritannien, Spanien och Italien har varnat för investeringar utanför Israels officiella gräns, eftersom det ”riskerar att bryta mot internationell lag”.

Netanyahu untitled
Världens största säkerhetsföretag G4S har tvingats avsluta samarbetet med Israel kring bosättningarna, tyska Deutsche Bahn har dragit sig ur ett järnvägsprojekt på ockuperad mark och det holländska vattenbolaget Vitens sagt upp kontraktet med israeliska Mekorot. I Australien har protester riktats mot kosmetikaföretaget Ahavas produkter, och i USA finns hundratals exempel på lyckade bojkottaktioner – allt från amerikanska universitet och kyrkor som sagt upp samarbetet med israeliska motparter till israeliska fartyg som kvarhållits i olika hamnar. I Sydafrika med, inte minst av historiska skäl, utvecklat bojkottarbete har företag som just Ahava helt portats från marknaden och ursprungsmärkning krävs av alla israeliska produkter. Krav på märkning av ockupationsprodukter finns, genom ett beslut i EU-domstolen, också officiellt inom EU – men saboteras till exempel i Sverige konsekvent av dagligvarukedjor som COOP och andra." Läs mer på jinge.se

Annan Israel kritik på White TV: Israel misshandlade Marianne Ship to Gaza besättningen 2015;

Israel har ingen rätt till självförsvar, att klippa gräset i Gaza, så länge de ockuperar;

Israel släpp Mordechai Vanunu fri! Han har redan fått sitt straff!;

Mossad mord misstänkt för de tre kidnappade israeliska tonåringarna;

Rothschilds Mossad skapade Hamas som kontrollerad opposition;

Israelisk rabbin: Israel har rätten att totalt förstöra Gaza;

Rabbi Josef Antebi torterat av Sionister från Israel;

Israel hade all anledning att attackera USS Liberty;

Mossad kunde ha förhindrat Olympia-Massakern München 1972;

Israel dömd av internationell domstol för folkmord på palestinierna;

Orsakade Mossad och Stuxnet 3/11, atomattacken i Fukushima?;

Dr. Alan Sabrosky och BBC's Alan Hart, håller Mossad ansvarigt för 9/11;

Mossad kontrollerar Hamas;

Rothschilds Mossad mördade J F Kennedy;

Israel skall vara glad om de får behålla sina gränser från 1967;

USA och Israel har aldrig släppt makten över Irak;

Tack Obama att Ni slår AIPAC på fingrarna med hot om Iran veto;

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.