Sundsvalldomaren Kristina Bratteberg borde avskedas omedelbart! Skyddar en pedofil

Wednesday, 07 October 2020 16:23

 

källa

Ofria Fria Tider kom idag med ett hårresande fall:

"Den 36-årige syriern Hassan i Timrå förde bort en flicka till ett skogsområde där han förgrep sig på henne. Han döms även för ett annat sexövergrepp inför en treåring samma dag – men kommer undan med några dagars samhällstjänst som straff.

....

Han nekade i förhör till brott, men enligt tingsrätten är han överbevisad.

– Det är skitsnack. Det är ett 9-årigt barn och jag skulle aldrig göra så för att det är haram, sade han i det första polisförhöret via en arabisk tolk.

Flickan berättade att Hassan hade fört iväg henne till skogen mot hennes vilja. Vid ett vindskydd satte han sig grensle över henne på marken, lyfte upp hennes klänning och började dra ner hennes trosor. Flickan skrek "sluta, sluta sluta!" vilket fick 36-åringen att släppa taget så att flickan kunde springa hem.

Hassan, som kom till Sverige år 2014, döms också för ett annat sexövergrepp samma dag – den 9 augusti. Han höll fast en kvinna med ett hårt grepp i bostadsområdets tvättstuga och juckade mot henne tills han fick utlösning. Detta gjorde han inför ögonen på kvinnans dotter och gärningen var enligt åtalet "ägnad att skada tryggheten och tilliten hos ett barn i dess förhållande till en närstående person".

Sundsvalls tingsrätt har nu dömt 36-åringen för två fall av olaga tvång, ett fall av sexuellt ofredande, ett fall av försök till sexuellt övergrepp mot barn samt ringa narkotikabrott.

Straffet blir dock endast skyddstillsyn med 40 timmars samhällstjänst. Enligt domstolen har Hassan lidit av "dåligt mående och ensamhet" och därför missbrukat alkohol och droger.

"Han har framhållit att han nu hållit sig helt nykter under den tid han suttit frihetsberövad och att han inte vill eller kommer att använda alkohol och droger något mer. Omständigheterna är sådana att det kan antas att en skyddstillsyn skulle bidra till att han inte återfaller i brott. Han har vidare ställt sig positiv till att utföra samhällstjänst vilket utgör ett särskilt skäl att nu bestämma påföljden till skyddstillsyn", står det i domen.

Tingsrätten anser vidare att de brott 36-åringen gjort sig skyldig till "har ett relativt måttligt straffvärde" och understryker att han dessutom har suttit frihetsberövad som gripen, anhållen och häktad under drygt en månad.

Hassan får också stanna i Sverige eftersom åklagaren inte hade yrkat att han skulle utvisas.

Domen har undertecknats av domaren Kristina Bratteberg."

Se även på WTV:

Ingrid Carlqvist har förlorat sin journalistiska heder, lyssna till barnläkare i Anna-fallet!;

Filmen nedan redogör för en annan skandaldomare i de kända Anna-fallet som gynnar en misstänkt pedofil; Maria Hölcke från Stockholms tingsrätt:

 

 

You must be logged in to comment.