USA-sanktioner mot ryskt Covid-19 vaccin ska främja Big Pharmas skadevacciner med chips i

Sunday, 13 September 2020 12:34

https://www.globalpolitics.se/usa-satter-in-sanktioner-mot-ryska-forskningsinstitut-som-utvecklade-vaccin-mot-covid-19/


"USA:s handelsdepartment (US Commerce Department) har svartlistat ett ryskt forskningsinstitut som hjälpte till att skapa världens första Covid-19-vaccin.
Ryssland vann loppet för att utveckla det första vaccinet mot det nya coronaviruset. USA har svarat genom sanktioner mot en rysk forskningsanläggning som är involverad i skapandet av det.

Den amerikanska regeringen har svartlistat flera ryska vetenskapliga institut, inklusive det ryska försvarsdepartementets 48: e forskningsinstitut, som har samarbetat med andra icke-militära medicinska centra för att utveckla och testa världens första Covid-19-vaccin.

Mitt i den globala koronaviruspandemin och en historisk ekonomisk kris har Washington eskalerat sin globala kampanj för ekonomisk krigföring, infört sanktioner mot utländska motståndare och tillkännagett nya straffåtgärder nästan dagligen.  ....

Det amerikanska handelsdepartementets byrå för industri och säkerhet tillkännagav en serie nya sanktionsåtgärder mot ryska forskningscentra i det amerikanska regeringens federala registret den 27 augusti.
Washington anklagade de svartlistade instituten för att vara associerade med ryska kemiska och biologiska vapenprogram. Kreml förnekade detta och kallade anklagelsen ”absolut nonsens”.

 

You must be logged in to comment.