Israel central roll i häleri med ISIS stulen olja

Monday, 14 December 2015 21:01

källaIs it not odd that ISIS has not touched Israel’s oil pipeline route from Kirkuk, Turkey to Israel?

Jinge.se hade häromdagen ett bra inslag: Israel största köparen av olja från IS

Alltmedan ryssarna hånas av neoconsiten Slate för sina avslöjanden om den omfattande oljesmugglingen från Syrien återger israeliska Globe – Israel´s Business Arena utan omsvep att Israel är storkund av stulen olja, vederbörligen utskeppad från Turkiet till reapris.
Direkt översättning notis i israeliska Globehttp://www.globes.co.il/en/article.aspx?did=1001084873 : ”Kurdiska och turkiska smugglare transporterar olja från ISIS-kontrollerade territorier i Syrien och Irak och säljer den till Israel, enligt flera rapporter i arabiska och ryska medier. Uppskattningsvis 20,000-40,000 fat olja produceras dagligen i ISIS-kontrollerade områden och genererar 1 till 1,5 miljoner dollar dagligen för terroristorganisationen. Oljan utvinns vid Dir A-Zur i Syrien och två fält i Irak och transporteras till den kurdiska staden Zakhu i gränstriangeln Syrien, Irak och Turkiet. Israeliska och turkiska förhandlare kommer till staden och väl överens om priset smugglas oljan till den turkiska staden Silop i kurdiska områden i Irak och säljs för 15-18 dollar per fat (WTI och Brent Crude säljs för närvarande för 41 till 45 dollar per fat) till den israeliska mäklaren, en man i 50-årsåldern med dubbelt grekiskt-israeliskt medborgarskap kallad Dr Farid. Han låter transportera oljan via flera turkiska hamnar för export, med Israel bland de mest populära slutmålen. I augusti rapporterade brittiska Financial Times att Israel erhåller 75% av sina oljeleveranser från irakiska Kurdistan. Mer än en tredjedel av sådan export går via turkiska hamnstaden Ceyhan, beskriven som utskeppningshamn för ISIS-smugglad råolja.”

I dag tipsade en trogen White TV tittare in denna film:  Israel Key Link in Exporting ISIS Oil Tack för det!

Läs även: Israel Is Risking Lives of Elite Troops to Patch up Syria Jihadis Russia Insider

Här kom alltså nya bevis att Israel finansierar världens värsta terrorism. White TV pekade tidigare även på Turkiets och familjen Erdogans brottsliga gärningar i samband med stulen ISIS olja:

Svenska massmedia hjälper Turkiet att hjälpa ISIS;

och USA:s : USA varnar ISIS innan de bombar och Tulsi Gabbard kritiserar;

 

You must be logged in to comment.